بسم‌الله الرحمن الرحیم

یکی از چالش‌های جدی در بازار کار ایران در بسیاری از رشته‌های شغلی، دسترسی به نیروی کار ماهر و متناسب با نیاز واقعی حوزه‌های مختلف اقتصادی است و تأمین نیروی کار ماهر و اشتغال آن‌ها هم دغدغه بسیاری از متولیان امر می‌باشد و همچنین سال‌هاست که در کشور، مهارت‌افزایی و اشتغال به‌عنوان دو چالش مهم در برابر سیاستگذاران و مجریان خودنمایی می‌کند.

علی‌رغم تلاش‌هایی که در جهت رفع آن شده و ادامه هم دارد، اما همچنان این دو چالش به قوت خود باقی است و ناگزیر چالش‌های کلان‌تری نیز به دنبال خود خواهد داشت. به‌عنوان‌مثال، بهره‌وری پایین در کشور ما و موفق نبودن برنامه‌های توسعه بهره‌وری در کشور، دارای یک مؤلفه ثابت کلیدی به‌عنوان بهره‌وری نیروی کار است که بخش مهمی از آن به مهارت پایین نیرو کار برمی‌گردد.

باتوجه‌به شرایط خاص اقتصادی در کشور و دشواری‌هایی که برای متقاضیان کار و همچنین فعالیت بخش‌های اقتصادی وجود دارد، مدل‌های سنتی و تجربه شده برای تعامل با متقاضیان افزایش مهارت کنار گذاشته شده و مدل‌های جدید در این زمینه طراحی شده است. در این مدل‌ها، افراد در ابتدا متناسب با شایستگی‌های هر فیلد شغلی گزینش شده و سپس در مسیر مهارت‌آموزی تا رسیدن به شغل، همراهی می‌گردند و بخش زیادی از هزینه‌های مهارت‌آموزی را بعد از شروع به کار و به‌صورت مدت‌دار، پرداخت می‌نمایند. طبعاً این مدل و رویکرد که با مزایای زیادی هم در اجرا و هم در نتیجه‌بخشی همراه است، در این شرایط اقتصادی، بار مالی اضافی به فارغ‌التحصیلان و متقاضیان کار و همچنین فعالین حوزه‌های اقتصادی وارد ننموده و جذابیت را برای طی دوره‌های طراحی شده برای مهارت‌آموزی افزایش می‌دهد.

خلاصه‌ای از مزایای رویکرد و مدل طراحی شده به شرح زیر است:

– تمرکز کامل بر مهارت‌آموزی متناسب با نیاز دقیق بازار کار

– پوشش هم‌زمان مهارت‌های فنی و تخصصی و مهارت‌های عمومی و پایه‌ای

– همراهی با مهارت‌آموزان در قالب فعالیت‌های مربیگری و منیتورینگ در طول دوره و بعد از آن تا زمان شروع به کار

– ارتقای بهره‌وری نیروی کار از طریق جذب و گزینش نیروها برای مهارت‌افزایی متناسب با شایستگی‌های شغلی در فیلدهای مختلف

– پوشش نیازهای آینده بازار کار از طریق بررسی روندهای سرمایه‌گذاری و اشتغال

– راه‌اندازی فیلدهای ویژه نظیر “کوچینگ تخصصی کارآفرینی” برای حضور و همراهی با متقاضیان کارآفرینی تا زمان تحقق آن

با توجه ‌به دغدغه ذکر شده راه‌اندازی “مدرسه اشتغال یزد” را به‌عنوان یک مسئولیت خطیر، مهم و اولویت‌دار برای استان یزد برعهده خویش دانستیم و دست یاری تمام خبرگان و متخصصانی که عمر گهربار خویش را در مسیر رشد و تعالی این مرزوبوم فدا نموده‌اند، به گرمی می‌فشاریم. بی شک موی سفیدان این دیار نقش هدایتگری جامعه جوان را همچون نقش‌های دیگر به‌خوبی ایفا می‌نمایند. ازاین‌رو از تمامی افرادی که به‌صورت تخصصی در شغل‌های مختلف زحمات گرانباری را کشیده‌اند دعوت می‌نمایم که با تکمیل فرم “درخواست همکاری” توانمندی خویش را برای عرضه در عرصه گاه تربیت نیروهای کار متخصص و متعهد به نمایش بگذارند.

امیر عباس سازش

مدیر مدرسه اشتغال یزد